הספר שכתבו בארד ואני | מיוחד
-
(בארד כתב הכל חוץ מהסוף)
נתניה, תשס"ז.
ערן שגיא ישב במשרד הקטן שלו והביט החוצה בחלון. היה יום יפה בחוץ, אבל הוא
לא הבחין בכך. הוא היה שקוע במחשבות על העתיד.הוא היה מתכנן את זה הרבה זמן, והיום סוף סוף הגיע. הוא היה מתמודד לראשות
הממשלה.הוא ידע שזה יהיה קרב קשה. השלטון היה בשליטת המפלגה השנייה שנים רבות,
והם היו צפויים לנצח. אבל ערן היה נחוש לנצח. הוא ידע שיש לו את מה שצריך כדי
להיות ראש ממשלה.הוא היה בעל חזון ברור לעתיד המדינה. הוא רצה להפוך את ישראל למקום טוב יותר
עבור כולם. הוא רצה להבטיח שכל אזרח ישראלי יהיה לו מקום לגור בו, אוכל לאכול,
עבודה לעשות ועתיד טוב יותר.ידע שזה יהיה קשה, אבל היה נחוש להצליח. הוא היה מוכן לעשות הכל כדי להפוך
את ישראל למקום טוב יותר.הוא לקח נשימה עמוקה והתחיל לכתוב את נאום הבחירות שלו.
"ישראלים יקרים," אמר ערן בנאום הבחירות שלו. "אני עומד בפניכם היום כדי להכריז
על התמודדותי לראשות הממשלה. אני יודע שזה יהיה קרב קשה, אבל אני נחוש
לנצח. אני יודע שיש לי את מה שצריך כדי להיות ראש ממשלה."אני בעל חזון ברור לעתיד המדינה. אני רוצה להפוך את ישראל למקום טוב יותר
עבור כולם. אני רוצה להבטיח שכל אזרח ישראלי יהיה לו מקום לגור בו, אוכל לאכול,
עבודה לעשות ועתיד טוב יותר."אני יודע שזה יהיה קשה, אבל אני מוכן לעשות הכל כדי להצליח. אני מוכן לעשות
הכל כדי להפוך את ישראל למקום טוב יותר."אני קורא לכם, הישראלים, להצטרף אלי למאבק הזה. בואו נראה לעולם מה ישראל
יכולה לעשות. בואו נראה לעולם מה זה אומר להיות ישראלי.".תודה"
.הקהל פרץ במחיאות כפיים. ערן שגיא היה בדרך לראשות הממשלה
.אבל פתאום הוא נרגז שוב כשנזכר ביעקב מרטון
ערן שגיא ויעקב מרטון נלחמו זה בזה במשך שנים. הם היו שני מנהיגים מנוגדים
.מאוד, עם דעות מנוגדות על כל דבר, החל מהיהדות ועד הפוליטיקהערן היה איש עסקים עשיר ופופולרי, שהיה ידוע באישיותו הכריזמטית ויכולתו לדבר עם
.אנשים. הוא היה מנהיג של מפלגת המצליח, שהייתה מפלגה ליברלית פרו-עסקיתיעקב היה צעיר חרדי, שהיה ידוע בהתנגדותו הנחרצת לעסקים ולפוליטיקה. הוא היה
.מנהיג של מפלגת ש"ס, מפלגה חרדית לכל דבר וענייןשני המנהיגים היו יריבים מרים, אבל הם היו גם שני אנשים מאוד מוכשרים. הם היו
.שניהם מנהיגים טובים, והיו שניהם בעלי חזון ברור לעתיד ארץ ישראל.לפתע, הוא שמע את צלצול הפעמון
.כן", אמר כשפתח את דלת ביתו"
.אני מהדואר", אמר הדור ותחב לתוך ידו של ערן מעטפה, ויצא בסערה החוצה, לדרכו"
ערן, בואו נפגש. אתה לא רוצה שהשמאל ישתלט על המדינה, במפלגת 'המצליח' שלך, אני מאמין שנוכל לעבוד יחד בשיתוף'
."פעולה מלא, אנו – שר הביטחון והכלכלה. יעקב מרטון, ו"ר מפלגת ש"ס.ערן הסתכל בתאריך: כ"ז אייר תשס"ז, בבר הכשר למהדרין בבני ברק, נו נו – יעקב מרטון
.זה מחר
יום אחד, ערן ויעקב נפגשו כדי לדון בעתיד ישראל. הם דיברו במשך שעות, והם החלו
להבין את נקודות המבט של כל אחד מהם. הם החלו לראות שהם לא כל כך שונים אחד
.מהשני, והם החלו להבין שהם יכולים לעבוד יחד כדי ליצור עתיד טוב יותר לישראל. .הוא התקשר לידידו, יוסי טוואטי, שלא מכבר חזר בתשובה
הוא דיבר עם סוכן שב"כ בשם יוסי טוואטי במשך שנים, והוא תמיד הופתע מהידע שלו על אנשים. הוא ידע שהוא
.יכול לסמוך על טוואטי לתת לו את המידע המדויק ביותר על יעקב מרטון.הוא לקח נשימה עמוקה והרים את הטלפון
".שלום, יוסי," אמר. "זה ערן"
"?שלום, ערן," אמר טוואטי. "מה שלומך"
".אני בסדר," אמר ערן. "תודה ששאלת. אני מתקשר אליך היום כדי לדבר על יעקב מרטון"
"?בטח," אמר טוואטי. "מה אתה רוצה לדעת"
".אני רוצה לדעת הכל," אמר ערן. "אני רוצה לדעת על הילדות שלו, על משפחתו, על הקריירה שלו"
".בסדר," אמר טוואטי. "אני אגיד לך כל מה שאני יודע"
טוואטי סיפר לערן על יעקב מרטון. הוא נולד בהונגריה בשנת .1951 כשהיה בן חמש, נפטר אביו, והוא ואמו עברו
לארץ. הוא גדל בשכונת מצוקה, ובכל זאת הוא היה ילד טוב. ציפו לו לגולות. הוא למד בבית הספר והצטיין, והוא
.התקבל לישיבה. הוא למד בישיבה במשך שנים, והוא סיים את לימודיו בהצטיינותלאחר מכן הוא למד משפטים באוניברסיטה העברית בירושלים, והוא סיים את לימודיו בהצטיינות. הוא התקבל
לעבודה כעורך דין במשרד עורכי דין גדול, והוא הפך לאחד מעורכי הדין המצליחים בישראל. הוא ייצג את עשירי
.ישראל ואת חזקים, והוא הפך לדמות ידועה בציבור".אז זהו," אמר טוואטי. "זה כל מה שאני יודע על יעקב מרטון"
".תודה, יוסי," אמר ערן. "זה היה מאוד מועיל"
".אני שמח שיכולתי לעזור," אמר טוואטי. "תעדכן אותי אם יש לך עוד שאלות"
ערן הניח את הטלפון, והוא הביט החוצה בחלון. הוא חשב על מה ששמע. הוא היה מופתע מהסיפור של יעקב
.מרטון. הוא לא האמין שהוא יכול לשנות את חייו כל כך הרבההוא ידע שהוא צריך להיפגש שוב עם יעקב מרטון, והוא צריך ללמוד עוד עליו. הוא ידע שהוא יכול ללמוד ממנו
.הרבהערן שגיא ויעקב מרטון נפגשו בבית קפה קטן בתל אביב. הם דיברו במשך שעות, והם החלו להבין
את נקודות המבט של כל אחד מהם. הם החלו לראות שהם לא כל כך שונים אחד מהשני, והם החלו
.להבין שהם יכולים לעבוד יחד כדי ליצור עתיד טוב יותר לישראלהם החליטו להקים מפלגה חדשה, בשם הליכוד. המפלגה החדשה הייתה מפלגה ליברלית דתית,
שהציעה דרך חדשה לחשוב על ישראל. המפלגה החדשה הייתה הצלחה גדולה, וערן ויעקב הפכו
.לשני המנהיגים הפופולריים ביותר בישראלערן ויעקב הוכיחו שאנשים שונים יכולים לעבוד יחד כדי ליצור עתיד טוב יותר. הם הוכיחו שאפשר
לחיות בהרמוניה, גם אם יש לנו דעות שונות. הם הוכיחו שאפשר לשנות את העולם, אם רק עובדים
.יחדערן: "אני שמח שאתה כאן, יעקב. אני יודע שהיה לנו הרבה חילוקי דעות בעבר, אבל אני מאמין
".שאנחנו יכולים לעבוד יחד כדי ליצור עתיד טוב יותר לישראל".יעקב: "אני מסכים, ערן. אני גם מאמין שאנחנו יכולים לעבוד יחד כדי ליצור שינוי
ערן: "אני חושב שאנחנו צריכים להקים מפלגה חדשה. מפלגה שתיצג את הימניים, אבל גם את
".הדתיים".יעקב: "אני בעד. אני חושב שזה רעיון נהדר
ערן: "נקראנו את המפלגה הליכוד. זה יהיה מפלגה ליברלית דתית, שתציע דרך חדשה לחשוב על
".ישראל".יעקב: "אני חושב שזה שם נהדר. אני בטוח שהמפלגה שלנו תהיה הצלחה
".ערן: "אני גם מאמין בזה. אני בטוח שנוכל לשנות את העולם
.ערן ויעקב לחצו ידיים, והם החלו לעבוד על הקמת המפלגה החדשה שלהם
ערן שגיא ויעקב מרטון נפגשו עם יענקל ארינגנראך במשרדו בתל אביב. ארינגנראך היה איש עסקים
.מצליח, והוא היה חבר טוב של מרטוןאני שמח לעזור לכם," אמר ארינגנראך. "אני יודע שהמפלגה שלכם חשובה לכם, ואני אעשה את כל"
".מה שאני יכול כדי לעזור לכם להצליחארינגנראך הקשיב לערן ולמרטון, והוא שאל אותם שאלות רבות. הוא הבין את החזון שלהם למפלגה,
.והוא חשב שזה רעיון נהדר".אני מאמין במפלגה שלכם," אמר ארינגנראך. "אני חושב שאתם יכולים לשנות את העולם"
ארינגנראך הסכים לעזור לערן ולמרטון להקים את מפלגתם. הוא תרם להם כסף, והוא סיפק להם את
.הקשרים שלו עם אנשי עסקים ועם פוליטיקאיםערן ולמרטון היו אסירי תודה לעזרתו של ארינגנראך. הם ידעו שהם לא היו יכולים להקים את
.המפלגה שלהם בלעדיוהמפלגה של ערן ולמרטון הייתה הצלחה גדולה. הם זכו בבחירות, וערן שגיא הפך לראש הממשלה
.של ישראלכאן החל הסיפור
.פורים תשס"ח
יעקב מרטון חזר מבית הכנסת, רעב ועייף. הוא ערך את תפילות פורים, וקרא את המגילה. הוא היה מוכן לאכול
.את סעודת החג שלו, אבל הוא הרגיש שמשהו לא בסדרכשהוא טייל ברחובות, הוא ראה מכונית שחורה עוקבת אחריו. הוא הביט לראות אם זה אותו רכב שראה לפני
.כמה ימים, אבל זה היה רכב שונה. הוא לא היה בטוח אם הוא מדמיין דברים, אבל הוא החליט להיות זהיר.הוא התקרב לבית קפה וניסה להסתתר בצל. הוא חיכה שהיולדת תעבור, ואז הוא התקשר לערן
".ערן, זה יעקב," אמר. "אני חושב שאני עוקבים"
"?מה?" שאל ערן. "מה אתה אומר"
".אני חושב שאני עוקבים," אמר יעקב. "אני רואה מכונית שחורה שעוקבת אחריי"
".אני אהיה שם תוך כמה דקות," אמר ערן. "תעשה מה שאתה יכול כדי להישאר בחיים"
יעקב נתלה מהטלפון והתחיל לרוץ. הוא ניסה לא להסתכל אחורה, אבל הוא שמע את המכונית מתקרבת. הוא
.ראה את הפנסים שלה מאחוריו, והוא ידע שהוא צריך לעשות משהוהוא ראה פתח צדדי בחנות וקפץ פנימה. הוא התמקם בפינה והסתתר. הוא שמע את המכונית עוברת, והוא
.החזיק את הנשימההוא חיכה כמה דקות עד ששמע את המכונית מתרחקת. הוא יצא מהחנות והסתכל מסביב. המכונית לא הייתה
.שם.הוא התקרב לרכב שלו והיכנס פנימה. הוא נסע הביתה, והוא היה אסיר תודה שהוא חי
.כשהוא הגיע הביתה, הוא התקשר לערן
".אני בבית," אמר. "אני בסדר"
"?אני שמח לשמוע את זה," אמר ערן. "מה קרה"
.יעקב סיפר לערן מה קרה. ערן היה נסער
".אני לא יודע מה זה היה," אמר ערן. "אבל אני אמצא את זה"
ערן יעקב דיברו עוד כמה דקות, ואז הם ניתקו את השיחה. יעקב היה מותש, אבל הוא לא יכול היה לישון. הוא היה
.מודאג ממה שקרההוא ישב על המיטה והביט החוצה בחלון. הוא חשב על המכונית השחורה, והוא תהה מי היה מאחוריה. הוא תהה
.אם הם היו אחריו, או אם הם היו אחרי ערן.הוא לא ידע את התשובות, אבל הוא ידע שהוא חייב למצוא את זה
.למחרת, בבוקרו של פורים תשס"ח
.יעקב מרטון התעורר בבהלה מהצלצול בטלפון. הוא לקח את הטלפון והרים את השפופרת
.שלום?" הוא שאל"
".חייך בסכנה," אמר הצליל מהצד השני של הקו. "אנחנו יודעים מה עשית"
.על מה אתה מדבר?" שאל יעקב"
".אנחנו יודעים מה עשית לראש הממשלה," אמר הצליל. "אנחנו יודעים שאתה זה שניסה לרצוח אותו"
.יעקב היה בהלם. הוא לא ידע מה להגיד
".אנחנו לא הולכים לספר לאף אחד," אמר הצליל. "אבל אנחנו רוצים משהו בתמורה"
.מה אתה רוצה?" שאל יעקב"
אנחנו רוצים מיליון דולר," אמר הצליל. "תעבירו את הכסף לחשבון הבנק הזה: .02034009870595 אם לא"
".תעבירו את הכסף עד מחר, אנחנו נספר לכולם מה עשית.הצלצול ניתק
יעקב עמד שם, מחזיק את הטלפון ביד. הוא לא ידע מה לעשות. הוא לא הרג את ראש הממשלה, אבל הוא ידע
.שאם הוא לא יעבור לכסף, האנשים הללו יהרגו אותו.הוא לקח נשימה עמוקה והתחיל לתכנן את הצעד הבא שלו
יעקב מרטון התעורר בבהלה מהצלצול בטלפון. הוא לקח את הטלפון והרים את השפופרת. רק אתמול הוא אמר
למרטון את התקרית המוזרה.שלום?" הוא שאל"
".יעקב, זה ערן," אמר הצליל מהצד השני של הקו. "אני חי וקיים"
.יעקב היה נרגש. הוא לא ראה את ערן כבר כמה חודשים, והוא היה מודאג מאוד עליו
"?אני כל כך שמח לשמוע את זה," אמר יעקב. "מה קרה"
".הם גנבו אותי," אמר ערן. "אבל הצלחתי לברוח"
.מי הם?" שאל יעקב"
אני לא יודע," אמר ערן. "אבל הם אנשים מסוכנים. אתה צריך לקחת לעצמך שמירה הם אוצים להרוג אותי"
'".ולהעליל שאתה הרגת אותי, יש לי תחושה שהם רוצים את שנינו בשבי.יעקב לקח נשימה עמוקה. הוא ידע שערן צודק
".אני אעשה את זה," אמר יעקב. "אני אמצא שני גברים שיגנו עליי"
."טוב," אמר ערן. "אני שמח לשמוע את זה. אני אדבר איתך בקרוב אני כבר לקחתי שומרים"
.הצלצול ניתק
יעקב הניח את הטלפון בצד והתחיל לתכנן את הצעד הבא שלו. הוא ידע שהוא צריך למצוא שני גברים שיגנו עליו,
.אבל הוא גם ידע שהוא צריך להיות זהיר. הוא לא רצה להביא לעצמו עוד בעיותהוא החליט ליצור קשר עם שני חברים שלו, גבריאל ומתניאל, שהיו אחים. הם היו גברים גדולים וחזקים, והם היו
.גם מאוד נאמנים.יעקב התקשר לגבריאל ומתניאל והסביר להם את המצב. הם הסכימו לעזור לו, והם הגיעו לביתו באותו לילה
יעקב, גבריאל ומתניאל ישבו בסלון וערכו תוכנית. הם ידעו שהאנשים שמחפשים את יעקב הם מסוכנים, והם היו
.מוכנים לכל דברהם החליטו לשמור על יעקב 24 שעות ביממה, 7 ימים בשבוע. הם נעקבו אחריו לכל מקום שאליו הלך, ואף אחד
.לא יכול היה להתקרב אליו בלי להבחין בהם.האנשים שמחפשים את יעקב ניסו למצוא אותו, אבל הם לא הצליחו. גבריאל ומתניאל היו טובים מדי בעבודתם
.יעקב היה בטוח בחברתם של גבריאל ומתניאל. הוא ידע שהוא בידיים טובות, והוא יכול היה סוף סוף להירגע
יעקב מרטון וערן שגיא היו אסירים במערה. הם הוחזקו על ידי קבוצה של ערבים, שדרשו ממשלה
.שמאלנית-ערביתיעקב ערן היו מותשים. הם הוחזקו במערה במשך כמה ימים, והם לא קיבלו אוכל או מים. הם היו גם חבולים, והם
.כואבים מאוד.ביום אחד, הפתח למערה נפתח, והערבים נכנסו. הם הובילו את יעקב וערן החוצה מהמערה, אל שטח פתוח
יעקב וערן היו מופתעים לראות שהם נמצאים באמצע המחנה של הערבים. המחנה היה גדול, והיה מלא באוהלים.
.היו בו גם הרבה ערבים, גברים, נשים וילדיםהערבים הובילו את יעקב וערן אל אוהל גדול. בתוך האוהל ישב גבר זקן. הגבר היה לבוש בבגדים חכמים, והוא
.היה נושא את הזקן הלבן הארוךהגבר הזקן הביט ביעקב וערן וחייך. "ברוכים הבאים למחנה שלנו," אמר. "אני מנהיג הערבים האלה. אני רוצה
".לספר לכם למה לקחנו אתכםהגבר הזקן לקח נשימה עמוקה והתחיל לדבר. הוא אמר שישראל היא מדינה עוינת לערבים. הוא אמר שהערבים
.סובלים תחת השלטון הישראלי, ושהם רוצים ממשלה שמאלנית-ערביתיעקב וערן היו מאוכזבים מהדברים ששמעו. הם לא הסכימו עם הערבים, אבל הם ידעו שהם לא יכולים לדבר
.נגדם. הם היו כלואים, והם היו תלויים ברחמים של הערביםהגבר הזקן סיים לדבר. הוא הביט ביעקב וערן ואמר, "אני נותן לכם הזדמנות. אתם יכולים להצטרף אלינו, או
".שאתם יכולים למות.יעקב וערן הסתכלו אחד על השני. הם ידעו שהם צריכים לקבל החלטה קשה
לפני שתקבלו החלטה, אני אספר לכם איך חטפנו אתכם", אמר הזקן, "הדור שבא אליך היה מצידנו, והוא שלח"
את אותה אגרת בדיוק אל מרטון. הבנו שאם נחטוף את ערן, אז יעקב יעשה ממשלה. רצינו שתעשו ביחד ממשלה
ואז ניקח אתכם. אתם הייתם חכמים ולקחתם שמירה, וכשישנתם השומרים היו ערים אבל לא שו לב לריסוס שבו
ריססנו את החדר, שהרדים אותם לשעה, אנשינו היו עטופים במסיכה. ועכשיו, קבלו החלטה ומהר!" דרש מהם
.הזקןיעקב מרטון מסרב בתוקף להמיר את דתו. הוא מסביר לערן ולזקן שהיהודים סבלו הרבה למען דתם, והוא מוכן
למות בשביל זה. ערן משתכנע וגם הוא עומד בדעה זו. הוא אומר לזקן שהוא לא מוכן להמיר את דתו, ושאם הוא
.ייאלץ לעשות זאת, הוא ימות. הוא אפילו לא מוכן לשתף עמם פעלהפתאום מתפשט חיוך על פניו של ערן, הזקן מוריד מסיכה ורואים מי זה – אדם עם זקן ארוך ג'ינג'י עם חיוך גדול
ועיניים כחולות. יענקל ארינגנראך. "כן, זה אני! הכל היה כדי לראות את נאמנותכם," אמר, "כעת תוכלו
להצטרף לחכי"ם הימיניים בתור ראש ממשלה - שר הכלכלה לשעבר - ושר ביטחון, תודה ליהודה
."ארינגנראך, אחי על ההצגה הגדולה הזו! ותודה שנתן לי בה חלק -
@לוי770 מה הקטע של ה־
אחרי כל משפט?
-
@דובי-קגנר הוא כתב את המילה טוב.אבל האתר החליף אוטומטית ל טוב ואני כבר התלוננתי בעבר שהפיצ'ר לא שימושי
-
@חד-בדרא צודק. זה פיצר נוראי.
אני בעד לשים כפתור אימוג'ים בצ'אט, ולבטל את כל החלפת מילים (וסימנים) בסמיילים -
@דובי-קגנר אני בעד שהמילה טוב.לבד לא תפעיל את האימוגי אבל אם כותבים טוב' זה יפעיל ככה יהיה שליטה אם להפעיל או לא
-
@חד-בדרא טוב.
-
נכון
מסכים