צוואת אביו של מיכאל | סיפור המשך ל'הפונט המיוחד' | סדרת 'יוסי וחבריו'
-
סיפור בהמשך | צוואת אביו של מיכאל
יהודה בהה באיש שלפניו. כן. הוא יודע מי זה, בטח שהוא יודע. איך אפשר שלא להכיר את יוסי טוואטי הידוע, מפקד יחידת גושן ד' שלא־מכבר חזר בתשובה? מה עושה יוסי במשרדו במוסד, הוא בשב"כ. הלא כן? אמנם ישנם שמועות שמפקדו לוחץ עליו לעבור למוסד, אבל ידוע גם שהוא מסרב. "טוב, מה אתה רוצה?", אמר יהודה בקול חסר־סבלנות. מה הוא בוהה בו, בסך הכל גדל לו זקן אדמדם־ג'ינג'י, חוץ מזה דבר לא השתנה בו. הוא זוכר איך ניהל עמו את המבצע שזכה לכינוי 'הפונט המיוחד', בו חשפו את המסכה שמאחורי אייל ואביו, שנתגלו ששם משפחתם הנו 'בן שמחה', סוכני ריגול של איראן. הוא זוכר את פניו האדומות והמאיימות של המפקד כשראה את אייל על הרצפה ללא רוח־חיים. "סוכן מנוסה", חי חי חי.
תקצירון: "אני צריך את עזרתך בדחיפות. אתה, כידוע, מפקד־פעילויות־ומבצעים ב'יחידת ירושלים ו' לפעילויות' ובמסגרת מבצע ה'פונט המיוחד' ביצעת מספר פעילויות שעזרו לנו. אני מודע שלא קיבלת על תמורה או מדליה, אבל בכל־זאת יש לך הזדמנות לקבל אותה;" - "אני צריך את עזרתך בדחיפות. אתה, כידוע, מפקד־פעילויות־ומבצעים ב'יחידת ירושלים ו' לפעילויות' ובמסגרת מבצע ה'פונט המיוחד' ביצעת מספר פעילויות שעזרו לנו. אני מודע שלא קיבלת על תמורה או מדליה, אבל בכל־זאת יש לך הזדמנות לקבל אותה;"
"מה צריך לעשות?" הישיר את ידיו על השולחן, והפך את מבטו לרציני וקשוח.
"כשדיווחתי וכתבתי דו"ח על 'הפונט המיוחד', היה אחד בגג שהקשיב לנו, ו... הבנת, לא?"
"כן", אמר יהודה.
- "לפי ידעתנו הוא מתאילנד, קוראים לו גיאסנד גלוררמיגן. ו.. המחשבים והמדענים לא גילו שום דבר חוץ מזה... רגע וגם---" יוסי לא הצליח לסיים את המשפט ויהודה קטע אותו---
"הוא בן 34, מבנגקוק שבתאילנד - נולד בשנוכת מצוקה ולא הצליח בלימודים. פוטר מכל עבודה בה ניסה לעבוד. הייתה לי חקירה עליו לפני שנתיים."
"וואו! אז המפקד של קהיר ז' צודק.", אמר יוסי.
"לא בטוח..." אמר יהודה והרצין את פניו.
"אתה לא מתכוון ש...", שקל יוסי את מילותיו.
"כן, יש פרטים חסויים.", ענה יהודה שוב עם פנים רציניות.
המשך יבוא