סיפור מתח בהמשכים / המפתח האבוד
-
הערה על הסיפור: כל חלק מכיל 3 קטעים, כל קטע מתרחש במקום ו/או בזמן אחר
המפתח האבוד/פרק א'
היה זה עוד בוקר סגרירי של שנת תשע"ג בשכונת טלביה שבירושלים, ב'בית אגיון' התעורר ראש הממשלה בנימין נתניהו משנתו, לפתע הוא שם לב כי המגירה בארונית שליד מיטתו פתוחה! הוא מיהר להביט בתכולת המגירה וראה את המפתחות מפוזרים ולא מחוברים לצרור, ואז הוא הבחין שהמפתח הסודי לא נמצא! הוא לא ידע את נפשו! המפתח!! כל החומר הסודי של ארץ ישראל תלוי בו! הוא יצא לביתו נסער לכיוון קריית הממשלה.
*
יום לפני כן בשכונת בית וגן יצא ר' אביגדור כהנמן מביתו לעבר בית הכנסת, לפתע הוא ראה בתיבת הדואר הודעה בה נכתב שהתקבלה עבורו חבילה בדואר ושהוא מוזמן לקחתה. אחרי התפילה עבר ר' אביגדור בסניף הדואר הוא הביט על הכתובת והזדעזע, הכתובת ממנה נשלח המכתב היתה "גרמניה, ברנאו ביי ברלין, רחוב לדבורג מספר 165" 'גרמניה' 'ברלין' המילים העלו בו זכרונות נוראים מהשואה, אבל שם השולח זעזע אותו הרבה יותר "יוהנה קאול"!!
*
כ-72 שנה קודם, י"ד סיוון שנת ה'תש"א, בעיירה קובנה שבליטא, בית משפחת כהנמן, "אבל אבא, רק אתמול היתה הברית של מנחם אביגדור! בבקשה! אני לא רוצה לנסוע!" "אין ברירות, חנה, השמועות שמגיעות מגרמניה פשוט נוראיות! את חייבת לנסוע לאמריקה!" "אבל אבא, אני רק בת 9!" "אין ברירה!! ממילא עוד חודשיים וחצי את נהיית בת 10!" "אז למה אתה לא שולח את מרים או את יהודה או את אליעזר?" "מרים רק בת 3, לא שייך שהיא תיסע, אליעזר כבר בן 14, עליו אני לא חושש, גם ליהודה אין לנו מספיק כסף לכרטיס נסיעה, בעזרת ה' כשיהיה לנו נשלח גם את השאר!" "אז אולי אני אחכה וניסע כולנו יחד? אני מפחדת לנסוע לבד!" "אי אפשר! הנאצים מתקרבים הפרידה בתחנת הרכבת הייתה מרגשת עד דמעות, חנה נסעה לאנייה משם תיסע לאמריקה ומשפחתה נשארו בליטא, מי יודע אם הם יתראו אי פעם.המשך יבוא אי"ה...
-
@מ-מ-שפרינגר סיפור יפה!
כל כמה זמן אתה מעלה פרק חדש? -
זה כן, תסתכל כאן:
https://www.hamichlol.org.il/בית_אגיון -
@שומר-ישראל כתב בסיפור מתח בהמשכים / המפתח האבוד:
@מ-מ-שפרינגר סיפור יפה!
כל כמה זמן אתה מעלה פרק חדש?אני לא בטוח עדיין
-
@שומר-ישראל כתב בסיפור מתח בהמשכים / המפתח האבוד:
@מ-מ-שפרינגר סיפור יפה!
כל כמה זמן אתה מעלה פרק חדש?מקסימום שבוע
הכי מוקדם אחרי יומיים -
@מ-מ-שפרינגר כתב בסיפור מתח בהמשכים / המפתח האבוד:
הערה על הסיפור: כל חלק מכיל 3 קטעים, כל קטע מתרחש במקום ו/או בזמן אחר
המפתח האבוד/פרק א'
היה זה עוד בוקר סגרירי של שנת תשע"ג בשכונת טלביה שבירושלים, ב'בית אגיון' התעורר ראש הממשלה בנימין נתניהו משנתו, לפתע הוא שם לב כי המגירה בארונית שליד מיטתו פתוחה! הוא מיהר להביט בתכולת המגירה וראה את המפתחות מפוזרים ולא מחוברים לצרור, ואז הוא הבחין שהמפתח הסודי לא נמצא! הוא לא ידע את נפשו! המפתח!! כל החומר הסודי של ארץ ישראל תלוי בו! הוא יצא לביתו נסער לכיוון קריית הממשלה.
*
יום לפני כן בשכונת בית וגן יצא ר' אביגדור כהנמן מביתו לעבר בית הכנסת, לפתע הוא ראה בתיבת הדואר הודעה בה נכתב שהתקבלה עבורו חבילה בדואר ושהוא מוזמן לקחתה. אחרי התפילה עבר ר' אביגדור בסניף הדואר הוא הביט על הכתובת והזדעזע, הכתובת ממנה נשלח המכתב היתה "גרמניה, ברנאו ביי ברלין, רחוב לדבורג מספר 165" 'גרמניה' 'ברלין' המילים העלו בו זכרונות נוראים מהשואה, אבל שם השולח זעזע אותו הרבה יותר "יוהנה קאול"!!
*
כ-72 שנה קודם, י"ד סיוון שנת ה'תש"א, בעיירה קובנה שבליטא, בית משפחת כהנמן, "אבל אבא, רק אתמול היתה הברית של מנחם אביגדור! בבקשה! אני לא רוצה לנסוע!" "אין ברירות, חנה, השמועות שמגיעות מגרמניה פשוט נוראיות! את חייבת לנסוע לאמריקה!" "אבל אבא, אני רק בת 9!" "אין ברירה!! ממילא עוד חודשיים וחצי את נהיית בת 10!" "אז למה אתה לא שולח את מרים או את יהודה או את אליעזר?" "מרים רק בת 3, לא שייך שהיא תיסע, אליעזר כבר בן 14, עליו אני לא חושש, גם ליהודה אין לנו מספיק כסף לכרטיס נסיעה, בעזרת ה' כשיהיה לנו נשלח גם את השאר!" "אז אולי אני אחכה וניסע כולנו יחד? אני מפחדת לנסוע לבד!" "אי אפשר! הנאצים מתקרבים הפרידה בתחנת הרכבת הייתה מרגשת עד דמעות, חנה נסעה לאנייה משם תיסע לאמריקה ומשפחתה נשארו בליטא, מי יודע אם הם יתראו אי פעם.המשך יבוא אי"ה...
הערות:
קטע א': בֵּית אַגיוֹן הוא אכן הבית בו גר ראש הממשלה, נמצא בשכונת טלביה בירושלים
קטע ב': שכונת בית וגן היא שכונה חרדית בירושלים. קיימת עיר בגרמניה בשם 'ברנאו ביי ברלין' (על שם שהיא קרובה לעיר הבירה ברלין), ובאמת יש בה רחוב לדבורג
קטע ג': זה נכון שקיימת בליטא עיירה בשם קובנה -
@פולע770 כתב בסיפור מתח בהמשכים / המפתח האבוד:
@מ-מ-שפרינגר בית אגיון זה שם שהומצא בספר חדש יחסית... זה לא באמת שם של בית ראש הממשלה.
לבנאדם שבנה את הבית הזה קראו אדוארד אגיון ולכן קוראים ככה לבית
-
@מ-מ-שפרינגר
#anchor(המפתח האבוד/פרק ב')ראש הממשלה נכנס בסערה ללשכת ראש הממשלה, אכן, כמו שהוא חשש, הכספת היתה ריקה! כעבור מספר שעות כבר היה ניתן לדעת בבירור מספר פרטים: הגנב חדר כנראה דרך החלונות שנופצו על ידו, הוא לא נכנס בעצמו, הראיות: החור שבחלון אינו רחב מספיק וכן לא נמצאו טביעות אצבע כלל, הוא לא עבר דרך החצר כיוון שהוא לא נראה במצלמות, אך התעלומה כמובן עדיין לא נפתרה – מיהו הגנב? אם רק ימצא הגנב יהיה ניתן בקלות למזער את הנזקים...
*
בכ"ז סיוון ה'תש"א, חששו של ר' אליהו כהנמן התממש, הנאצים כבשו את קובנה, והחלו במלאכתם – רצח היהודים, כבר במוצאי ראש חודש תמוז נהרג אליעזר כאשר הוא למד בבית המדרש ולא שם לב שהנאצים הציתו את כל בית המדרש, כשהוא שם לב כבר היה מאוחר מידי וזעקת ה"שמע ישראל" נבלעה בין הלהבות לקול צחוקם של הגויים שעמדו מסביב. בקושי הספיקה המשפחה להתנחם מהשבעה וכבר נרצחה האמא כשמרים בחיקה, רק בנס נשאר אביגדור הקטן בבית, עוד לפני שנגמרה השבעה חכתה למשפחה 'הפתעה' נוספת: בי"ג תמוז התקבלה פקודה להכניס את כל יהודי קובנה לגטו עד כ"ב אב. בכ"ב אב, לאחר חודשיים בהם נרצחו 6,000 (!) מיהודי קובנה, פונו ה-30,000 הנותרים ל'גטו קובנה', ביניהם היו ר' אליהו כהנמן ובניו יהודה ואביגדור. באותו יום, שבוע לפני יום הולדתה, הגיעה חנה לאמריקה הגדולה.
*
אביגדור התאושש ופתח את הקרטון, בתוכו היה משהו משונה, אביגדור לא ידע לזהות מהו הוא שיער שזה מכשיר משוכלל, למזלו צורף אליו פתק בו הוסבר ביידיש עיגלת מדוע נשלח אליו אותו יצור שהתברר שאינו אלא רובוט משוכלל שמחובר לו גם רחפן וכיצד הוא יסייע לו.. למרות ההסבר עדיין הדבר החשיד מאוד את ר' אביגדור, למרות זאת הוא אסף את החפץ לתוך ביתו. למחרת החפץ נעלם כלא היה! -
@מ-מ-שפרינגר כתב בסיפור מתח בהמשכים / המפתח האבוד:
בכ"ז סיוון ה'תש"א, חששו של ר' אליהו כהנמן התממש, הנאצים כבשו את קובנה, והחלו במלאכתם – רצח היהודים, כבר במוצאי ראש חודש תמוז נהרג אליעזר כאשר הוא למד בבית המדרש ולא שם לב שהנאצים הציתו את כל בית המדרש, כשהוא שם לב כבר היה מאוחר מידי וזעקת ה"שמע ישראל" נבלעה בין הלהבות לקול צחוקם של הגויים שעמדו מסביב. בקושי הספיקה המשפחה להתנחם מהשבעה וכבר נרצחה האמא כשמרים בחיקה, רק בנס נשאר אביגדור הקטן בבית, עוד לפני שנגמרה השבעה חכתה למשפחה 'הפתעה' נוספת: בי"ג תמוז התקבלה פקודה להכניס את כל יהודי קובנה לגטו עד כ"ב אב. בכ"ב אב, לאחר חודשיים בהם נרצחו
6,00010,000 (!) מיהודי קובנה, פונו ה-30,00026,000 הנותרים ל'גטו קובנה', ביניהם היו ר' אליהו כהנמן ובניו יהודה ואביגדור. באותו יום, שבוע לפני יום הולדתה, הגיעה חנה לאמריקה הגדולה.הסיפור כפי שהוא קרה:
בכ"ז סיוון הנאצים התקיפו את קובנה, אחרי יומיים בכ"ט סיוון קובנה נכבשה לגמרי, בשני הלילות הבאים (ליל ומוצאי ר"ח תמוז) נעשה בקובנה פוגרום ביהודים, בתי כנסת ומדרש הוחרבו וספי תורה נשרפו, בד' תמוז נהפכה מצודה שמחוץ לקובנה למחנה ריכוז ליהודים ותוך כמה ימים כבר נכלאו בה 10,000 יהודים (!) שנחטפו מבתיהם או מהרחוב, במצודה התעללו ביהודים, העבידו אותם בעבודות קשות וירו בהרבה מהם, בי"ג תמוז הוחלט להכניס את היהודים לגטו, ובכ"ב אב, אחרי חודשיים של עינויים וחוקים מגבילים ביותר הוכנסו יהודי קובנה לגטו -
@מ-מ-שפרינגר
להרחבה ראה כאן:
https://www.hamichlol.org.il/קהילת_יהודי_קובנה#cite_ref-יד_ושם_5-3 -
@מ-מ-שפרינגר
פרק ג' התעכב קצת והוא יעלה היו בערב אי"ה -
@מ-מ-שפרינגר
המפתח האבוד/פרק ב'
השעה הייתה בערך 13:00 בצהריים, המתח במשרד ראש הממשלה היה עצום, כולם חששו מפני האסון העלול לקרות, כל המידע הרגיש עד המסווג ביותר נמצא כעת בידיים עוינות!! מי יודע מה אותו אויב אנונימי יעשה עם המידע?! בתוך זמן קצר הגיעו היועץ לביטחון לאומי יעקב עמידרור, והמזכיר הצבאי יוחנן לוקר, ראש הממשלה התייעץ איתם זמן מה "המסקנות כדלהלן" סיכם יוחנן לוקר "ישנן שתי אפשריות בנוגע לאינטרסים של הגנבים: או שהם מתכוונים לפגוע בנקודות רגישות בישראל או לפרק את המדינה לגמרי, והאפשרות השנייה והיותר מסתברת היא שהם רוצים מאתנו דבר בתמורה לזה שהם לא ישתמשו בחומר, אולי נשק, אולי שטחים, אולי כסף" "על כל אפשרות שלא תבוא" אמר ראש הממשלה "אני מבקש לכנס את הקבינט מחר בשעה 10:00 בבוקר כדי לדון במצב" "אבל" הזהיר יעקוב עמידרור "צריך להיזהר מאוד שהדבר לא יגיע לתקשורת! אם זה יקרה המצב יסתבך שבעתיים!" כולם הנהנו בהסכמה.
*
יותר משנתיים שמר ר' אליהו על בניו בגטו, שבינתיים כבר הפך למחנה ריכוז, אך ימים ספורים אחרי חג הסוכות, בכ"ח תשרי ה'תש"ד (לפני 80 שנה – כמעט בדיוק), אספו הנאצים כ3,000 יהודים מגטו קובנה, בתוכם היו גם יהודה בן ה-8 ואביגדור בן השנתיים, ר' אליהו הושאר בקובנה, רוב האנשים שנלקחו מהגטו הועלו על רכבת למחנה עבודה ב'אסטוניה', אבל הילדים והזקנים הוסעו למחנה שליד העיירה אושווינצ'ים שנקרא 'אושוויץ', אביגדור הקטן לא הבין למה לא מסיעים את כולם לאותו מקום...
*
בית וגן השעה 11:00, אביגדור לא האמין, הוא היה מבולבל לגמרי, הוא לא ידע מה עליו לעשות עם כל הדברים המוזרים שקרו בביתו, לפתע הטלפון צלצל, אביגדור ענה לטלפון בבהלה "הלו, אבא, זה אליעזר" הא, הוא נרגע, זה רק הבן שלו מבני ברק, הוא היה כל כך מבולבל עד שהיה בטוח שעל הטלפון נמצאים פושעים "אני נוסע עוד שבוע בעז"ה לקברי צדיקים בליטא" "ומה יהיה עם המשפחה שלך?" הוא ידע שאביו היה מתנגד לזה, כמו שהתנגד בכלל לרגש, אבל לא מצא את האומץ להמשיך בדרך אביו "הא, אבא, הם יסתדרו כמו שיסתדרו בכל נסיעותי העסקיות לחו"ל!" "אההמ... אליעזר... אני חושב.." "מה, אבא? אתה לא רוצה שאסע?" "אהמ.. כאילו.." הוא ניסה להזכיר לעצמו את כל מה שאבא שלו היה צועק לו, 'זה ממש דרישה אל המתים! ואפילו עבודה זרה!! ואפילו הרמב"ם כותב נגד זה!' אבל זה לא הצליח, והמילים יצאו מפיו "דווקא אין לי התנגדות שתיסע" הוא היסס "אני חושב.. אולי.. אולי גם אני אבוא איתך" הוא הרגיש שגם הוא בעצמו צריך ברמה מסוימת את אותו רגש, במיוחד בבלבול שבו הוא נמצא "בסדר, אבא. אבל רגע, יש לך דרכון בתוקף?" "ברור שלא... הדרכון שלי הונפק לפני 63 שנה והוא היה תקף רק לשנתיים.." "טוב, אז אני אסע אליך וביחד נלך למשרד הפנים להנפיק לך דרכון" "להתראות אליעזר" אם הם רק היו יודעים לאן תוביל ההליכה התמימה למשרד הפנים...המשך יבוא אי"ה
-
@מ-מ-שפרינגר
סליחה על העיכוב -
הוא כותב את הסיפור כל חודש לעיתון בכיתה שלו
-
@לוי-ליברמן-המלך
(בעיתון שאתה כותב)
נכון -
גם אני כותב
-
@לוי-ליברמן-המלך מה אתה כותב?
-
עיתון בכיתה
-
@מ-מ-שפרינגר הרב אליהו כהנמן, זה איש אמיתי?
-
@מ-מ-שפרינגר ודרך אגב אליעזר כהנמן זה כן איש אמיתי, הוא נשיא ישיבת פונוביז'